Afbeelding

Sweijen en Van Wees tot februari geen onderdeel GOP

Politiek

GOOISE MEREN - Raadsleden René Sweijen en Han van Wees zijn zeker tot februari geen onderdeel van de Gooise Ouderenpartij. Dat heeft de algemene ledenvergadering van de partij donderdag bepaald. 

De GOP zette Sweijen afgelopen oktober op straat, Han van Wees volgde. Dat gebeurde nadat de GOP-fractie Jan Kwekkeboom afzette als fractievoorzitter en René Sweijen als opvolger benoemde. Het stak het partijbestuur dat Sweijen 'eigenstandig en onrechtmatig handelde' en 'dringende adviezen van het bestuur in de wind heeft geslagen'. 

Lijmpoging tussen twee partijen
Sweijen tekende beroep aan tegen het royement. Dat beroep zou afgelopen donderdag behandeld worden, maar dat wordt nu aangehouden tot februari. Dat wordt onder meer gedaan omdat de Ouderenpartij Noord-Holland, de moederpartij van de GOP, heeft aangegeven nog een lijmpoging te willen doen. Sweijen was zelf niet bij de algemene ledenvergadering aanwezig. 

Het wordt afwachten hoe het nu verder gaat tussen de GOP en Sweijen en Van Wees. De twee raadsleden keerden afgelopen maand terug als 'raadslid zonder partij-aanduiding', dat blijft voor zover bekend voorlopig ook zo. 

Uit de krant