Afbeelding

Zorgen over toename overlast spoorverkeer

Politiek

NAARDEN/BUSSUM - De gemeente heeft zorgen over de toename van overlast door goederenvervoer over het spoor door Naarden en Bussum. Spoorbeheerder ProRail wordt opgeroepen maatregelen te nemen.

De goederenvervoer zorgt al veel langer voor problemen voor naaste omwonenden en andere bewoners. Het veroorzaakt veel kabaal. 

Onderzoek naar overlast
De gemeente hoopt dat er maatregelen genomen worden. Er moet onder meer gekeken worden naar hoeveel overlast het goederenvervoer veroorzaakt en 'foute' vervoerders moeten volgens de gemeente beboet worden. De gemeente stelt eveneens dat verboden moet worden dat er 's nachts lege wagons verplaatst worden. Dat levert veel kabaal op. Daarnaast moeten de snelheden van de goederentreinen omlaag. 

ProRail heeft aan de gemeente laten weten dat het slechte beperkte mogelijkheden heeft om de klachten weg te nemen. De spoorbeheerder hecht er eveneens belang aan dat er maatregelen worden genomen, omdat het vele harde goederenvervoer het spoormateriaal veel aantast. Er gaat nu gekeken worden welke maatregelen er wel genomen kunnen worden. 

Uit de krant