Afbeelding

Gooise Meren staat klaar om andere gemeenten te helpen

Politiek

GOOISE MEREN - Als de gemeente wordt gevraagd om andere gemeente te helpen met bepaalde taken, dan staat het daarvoor open. Dat valt de concluderen aan de hand van de standpunten van de gemeente over de toekomst van de Gooi- en Vechtstreek. De standpunten worden komende week nogmaals besproken door de raad. 

De gemeente noemt het, als tweede gemeente van de streek, haar taak om andere gemeenten te helpen als blijkt dat die gemeenten bepaalde taken niet zelf meer goed uitgevoerd kunnen worden. Dat zou, zonder daarvoor de fuseren, de bestuurskracht van de gemeenten en de hele streek vergroten. Gooise Meren noemt als goed voorbeeld de lopende samenwerking met buurgemeente Weesp. 

Fuseren gaat nog te ver
Fuseren met een andere gemeente gaat Gooise Meren vooralsnog te ver, te meer om dat het zelf nog bouwt aan de gemeente. De gemeente stelt wel graag te helpen met het meedenken en vormgeven van gemeentefusies. 

Gemeenten werken al goed samen
De gemeente reageert met haar standpunten op een eerder verschenen rapport over de toekomst van de streek. Dat rapport stelt dat de gemeenten de komende jaren moeten gaan fuseren tot 3 grotere gemeenten. Dat moet gebeuren om onder meer de bestuurskracht van de gemeenten te vergroten. Gooise Meren onderstreept dat dat hoe dan ook beter kan, maar stelt eveneens dat vele gemeenten al goed samenwerken. 

Uit de krant