Afbeelding

Restaurant Faulk verrast: weer Bib Gourmand

Bedrijven

BUSSUM - Een feestje maandag voor Restaurant Faulk: het restaurant aan de Herenstraat heeft weer de Bib Gourmand van Michelin ontvangen. "Dat heeft ons heel erg verrast", zegt restauranthouder Menno van der Valk. 

Restaurant Faulk kreeg de afgelopen twee jaar eveneens de Bib Gourmand, waarmee restaurants met een 'unieke prijs-kwaliteitverhouding' worden beloond. Maar deze keer kwam het meer onverwacht dan de afgelopen jaren. "We hebben afgelopen voorjaar ons concept veranderd. We hadden naast onze kaart een 3-gangen menu van 35 euro, helemaal waar de Bib Gourmand voor staat. Nu hebben we een 4-gangen sharemenu met zeven gerechten voor 40 euro. En a la carte hebben we allemaal gerechtjes tot een bedrag van 15 euro. Doorgaans kom je dan ook op een totaalbedrag van ongeveer 35 euro uit. Heel wat anders, daarom hadden we niet verwacht dat ze het zo al zouden oppakken."

Chef-kok Van der Valk heeft het toekennen van de Bib Gourmand afgelopen maandag 'wel even gevierd'. "We hebben vanzelfsprekend een flesje bubbels opengetrokken. Het was dan ook een enorme eer om weer een Bib Gourmand te ontvangen."

Uit de krant