Hockeyers komen tekort tegen streekgenoot

BUSSUM - Spannend was het tot de laatste seconde, maar de hockeyers van Gooische hebben afgelopen weekend geen punten overgehouden aan het treffen met Huizen: 2-3.

De Bussumse hockeyers startten goed tegen hun streekgenoot en kwamen al snel op een voorsprong te staan na een benutte strafcorner door Floris Bakker. De tegenstander kwam daarna echter sterk terug en bleken een stuk scherper dan de Bussumers. Nog voor rust werd het 1-2.

Meteen na de rust volgde ook een derde tegentreffer voor de Bussumers. Daarna leek Gooische het duel echter weer over te nemen. Eerst zorgde Stijn Gabriel met een weergaloze treffer voor de 2-3. Daarna kregen de Bussumers meer kansen om nog een punt over te houden aan het treffen. De derde goal bleef echter achterwege.

Hockeysters vergeten weg te lopen
De hockeysters van Gooische hadden afgelopen weekend de perfecte kans om de voorsprong op nummer twee Zwolle te vergroten. Dat leek lang te lukken, maar het werd toch 1-1.

De Bussumse vrouwen waren van meet af aan de sterkste ploeg van de twee. Het veldspel was beter en de acht strafcorners spraken boekdelen. Er werd echter slechts één keer gescoord en dat bleek de Bussumers later op te breken. Op het allerlaatste moment scoorde Zwolle de 1-1.

Daardoor houdt Gooische wel een voorsprong op de nummer twee, maar nu 'slechts' een van drie punten.