Zwaarbevochten punt voor voetballers SDO

BUSSUM - Voetballend kon het allemaal veel beter, maar SDO heeft afgelopen toch knap een punt overgehouden aan het duel tegen het hoger geklasseerde SJC: 1-1.

Meteen na de aftrap mocht de tegenstander het spel maken, maar echt groot gevaar bleef achterwege. Er waren wel enkele kansen, maar er konden geen doelpunten gemaakt worden. Het grootste gevaar voor rust aan de kant van SDO kwam van de goed spelende vleugelaanvaller Veirano Slager, vlak voor rust schoot ook Kick van Aelst net naast.

Na de rust trok SDO meer ten aanval om een doelpunt te forceren. Dat gaf de tegenstander meer de kans om ook voor gevaar kon zogen en zelfs op voorsprong te komen. SDO rechtte daarna de rug en bleef jagen op een tegentreffer. Het doelpunt kwam er ook: na een goede aanval werd Roy van Essen gevloerd, de toegekende strafschop werd door Rick van der Velden benut.

SDO staat na afgelopen weekend op een elfde plaats.