Foto: Gemeente Heerhugowaard.
Foto: Gemeente Heerhugowaard.

Han ter Heegde: ervaren bestuurder, burgervader en boegbeeld

Politiek

GOOISE MEREN - Een ervaren bestuurder, een burgervader en een boegbeeld. Zo typeert de gemeenteraad Han ter Heegde, de woensdag voorgedragen burgemeester van Gooise Meren

Han ter Heegde heeft al heel wat jaren burgemeesterschap achter de rug. De afgelopen twaalf jaar was de VVD'er burgemeester van Heerhugowaard, twee dagen geleden begon officieel zijn derde ambtstermijn. Eerder was Ter Heegde 5 jaar burgemeester van Langedijk. Tevens was hij enkele jaren wethouder van de gemeente Voorburg. 

Volgens de gemeenteraad voldoet Ter Heegde op veel fronten aan haar wensen. "Het positioneren van de nieuwe gemeente binnen de regio én daarbuiten zal een belangrijk onderdeel van zijn werkzaamheden gaan vormen. De raad is er op basis van zijn persoonlijkheid en bestuurlijke ervaring van overtuigd dat de heer Ter Heegde deze rol met verve zal vervullen in het belang van de gemeente", aldus de raad.

Han ter Heegde werd woensdag voorgedragen als burgemeester. Als alles volgens plan verloopt wordt de burgemeester op 18 januari volgend jaar geïnstalleerd. 

Uit de krant