Foto : Bob Awick
Foto : Bob Awick

Jong en oud uit Bussum samen om tafel voor meer begrip

Mensen

BUSSUM - Een gezamenlijk etentje om de kloof tussen ouderen en jongeren te verkleinen en meer onderling begrip te creëren: dat was zondag het doel van de samenkomst bij brasserie 'Njoyz. Tien jongeren en tien ouderen uit de omgeving zaten daar, op initiatief van de Stichting I work, you work, we work, samen aan tafel.

"Het was een groot succes", blikt restaurant-eigenaar Tom Geniets terug op de avond. Volgens hem zag en voelde je het onderlinge begrip groeien. Ook de twee initiatiefnemers Lara Fernandes en Aziz Akhath van de Stichting I work, you work, we work, zijn razendenthousiast. "Jongeren en ouderen gingen eindelijk met elkaar in gesprek", aldus Akhath. En dat is ook wat ze met hun stichting beogen. Beiden zijn pedagogisch medewerker in een jeugdgevangenis en vanuit die ervaring zijn ze aan hun missie begonnen: een brug bouwen tussen ouderen en jongeren.

Akhath: "We zetten ons in voor jongeren die extra steun en begeleiding kunnen gebruiken om mee te kunnen doen in de samenleving. We kijken daarbij niet wat ze niet kunnen, maar willen juist de nadruk leggen op hun kwaliteiten. We stimuleren ze om daar ook wat mee te doen. Je hand ophouden is misschien wel makkelijk, maar zelf iets neerzetten geeft veel meer voldoening."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant