Afbeelding

Wethouders blij met streekomroep-in-wording

Algemeen

GOOISE MEREN - De reacties op het initiatief om een streekomroep te vormen in Gooi en Vechtstreek zijn positief. Bestuurders in betrokken gemeenten zien de noodzaak en de winst in, zo blijkt uit hun eerste reacties.

Wethouder Miriam van Meerten van Gooise Meren toont zich enthousiast: "Dit is een goede ontwikkeling. Ik ga ervan uit de krachtenbundeling leidt tot verdere professionalisering en kwaliteitsverbetering. Wel dient de diversiteit van de verschillende gemeenten gewaarborgd te zijn."

Haar collega Gerrit Pas van Huizen laat weten: "De lokale omroepen zijn nogal versnipperd. Als deze samenwerking leidt tot één streekomroep die nog meer luisteraars trekt en voor een betere lokale en regionale nieuws- en informatievoorziening zorgt, dan is dat winst."

Belang
Wimar Jaeger, wethouder Media in Hilversum, noemt de samenwerking goed nieuws. "Ik ben buitengewoon blij met deze ontwikkeling. Die biedt alle kansen om de informatievoorziening in de steden en dorpen in deze regio kwalitatief veel beter maken. Dat is van groot belang. Voor onze lokale democratie is goede lokale journalistiek belangrijk en dit biedt een prachtige kans om dat voor elkaar te krijgen."

De reactie van wethouder Jaeger

Nieuwsvoorziening
Ook Weesper burgemeester Bas Jan van Bochove wijst op het belang van het hebben en houden van lokale journalistiek. "Daarom is dit een mooi initiatief. Ik hoop dat de lokale nieuwsvoorziening zoals wij dat hier kennen op niveau blijft en mogelijk zelfs nog een plusje krijgt."

Woensdag werd bekend dat GooiTV en de andere lokale omroepen in deze regio een streekomroep gaan opzetten en dat de regionale omroep NH en het BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws in het verlengde daarvan een regioredactie inrichten.

Uit de krant