Afbeelding

Kunstwerk overhandigd tijdens eerste TEDxGooiseMeren

Algemeen

BUSSUM - Wethouder Miriam van Meerten heeft zaterdag tijdens TEDxGooiseMeren een kunstwerk aangeboden gekregen namens de Spiegelstraat. Bezoekers en ondernemers van deze winkelstraat hadden tijdens Bussum Cultureel kraanvogels gevouwen. Met duizend vogels is een kunstwerk gemaakt dat een plekje krijgt in het gemeentehuis. 

TEDxGooiseMeren was een groot succes. Het evenement werd voor de eerste keer gehouden en was direct uitverkocht.  Zeven sprekers die woonachtig zijn in Gooise Meren vertelden hun inspirerende verhaal op het podium van Studio Concordia

Het thema was dit jaar de 'Blended Community'. Een verwijzing naar drie gemeenten die samen één worden, maar ook naar het wonen in een dorpse setting in combinatie met een stedelijke 'mindset'. Dat bleek uit alle zogenoemde TEDTalks, waarbij het draaide om technologie, entertainment en design. De sprekers, allemaal uit de gemeente, waren Muiderslot-directeur Bert Boer, ontwerper Reinier Bosch, Japan-kenner Azumi Uchitani, touwspringer Eric Herber, NOS-verslaggeefster Eva Wiessing, bergbeklimmer Wilco Dekker en app-ontwikkelaar Pieter Hasenaar.

TEDxGooiseMeren zal in 2017 een tweede editie krijgen.


Volle zaal



 

Eva Wiessing van het NOS-journaal sprak over de economische crisis in Griekenland.

Uit de krant