Afbeelding

Sprekers op TEDxGooiseMeren: Bert Boer, directeur Muiderslot

Human Interest

GOOISE MEREN - Het wereldberoemde TEDx-event komt onder de noemer TEDxGooiseMeren ook naar Bussum. Diverse sprekers zullen op zaterdag 29 oktober de presentatie van hun leven geven. Hier stellen we de sprekers voor.

Wie ben je?
"Ik ben Bert Boer. De mensen kennen mij als directeur van het Muiderslot."

Waar gaat jouw TED-talk over?
"Het gaat over het Muiderslot toen, nu en in de toekomst. Hoe zorgen we dat het Muiderslot als rijksmuseum de komende 50 jaar relevant blijft? We hebben nu veel over de middeleeuwen, de gouden eeuw en water. Wat wij willen is hét middeleeuwse museum van Nederland worden. Mijn werk is mijn passie. Het Muiderslot staat er al meer dan zeven eeuwen. Zowel het kasteel als de collectie is van iedereen in Nederland. En misschien nog wel iets meer van alle inwoners van Gooise Meren. Ik wil dat alle kinderen uit de gemeente hier komen kijken. Het Muiderslot is de verborgen parel aan de kroon van Gooise Meren en moeten we koesteren."

TEDxGooiseMeren wordt gehouden op zaterdag 29 oktober in de voormalige Studio Concordia in Bussum. Kaarten voor het evenement kosten 40 euro. De hele middag en avond zijn er inspirerende sprekers op het podium en er is een walking diner, verzorgd door lokale cateraars. Kaartjes zijn te koop via www.tedxgooisemeren.nl

Uit de krant