Afbeelding

Sprekers op TEDxGooiseMeren: Eva Wiessing, journalist

Algemeen

GOOISE MEREN - Het wereldberoemde TEDx-event komt onder de noemer TEDxGooiseMeren ook naar Bussum. Diverse sprekers zullen op zaterdag 29 oktober de presentatie van hun leven geven. Hier stellen we de sprekers voor.

Wie ben je?
"Ik ben verslaggever economie bij het NOS Journaal en ik woon in Bussum."

Waar gaat jouw TED-talk over?
"Griekenland verkeert sinds 2010 in een schuldencrisis. Sinds die tijd ben ik menigmaal in Griekenland geweest om verslag te doen van de situatie. De regering kon geen geld meer lenen, Europa moest te hulp schieten. Griekenland dreigde failliet te gaan. Tegenwoordig horen we er nu niet zo heel veel meer van. De reden is dat er met veel geld 'tijd' is gekocht zodat de regering aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Maar er is nog van alles mis, denk aan corruptie en belastingontduiking. Het onderliggende probleem is niet opgelost. De Grieken kunnen nog steeds maar 60 euro per dag pinnen, overleven is moeilijk. Ik ben niet zo optimistisch over de toekomst, maar meen dat Europa Griekenland niet moet loslaten."

TEDxGooiseMeren wordt gehouden op zaterdag 29 oktober in de voormalige Studio Concordia in Bussum. Kaarten kosten 40 euro inclusief diner en zijn te koop via www.tedxgooisemeren.nl.

Uit de krant