Peter van Koten hoopt dat het wensenlijstje helemaal ingevuld wordt.
Peter van Koten hoopt dat het wensenlijstje helemaal ingevuld wordt.

Activiteitencentrum Jan Ligthart staat voor broodnodige renovatie

Zorg

BUSSUM - Er staat het activiteitencentrum Jan Ligthart van Sherpa een grondige renovatie te wachten volgend jaar. Die is noodzakelijk om de gebouwen te laten voldoen aan de eisen van deze tijd en tegelijkertijd te verduurzamen.

De verbouwing die half januari van start gaat en ruim een half jaar gaat duren is hard nodig om het activiteitencentrum daar te kunnen behouden. Volgens Peter van Koten, teammanager bij Jan Ligthart is er de laatste jaren nauwelijks onderhoud gepleegd aan de beide panden.

De isolatie laat te wensen over, op veel plekken is nog enkel glas en dan is er nog het probleem met de brandveiligheid. Zo'n twee jaar geleden werd er een door de brandweer geconstateerd dat een van de vluchtroutes niet in orde was. Die situatie wordt nu onder voorwaarden gedoogd, maar was wel de aanzet tot de op stapel staande verbouwing.

Overlast
De overlast voor de cliënten van het activiteitencentrum lijkt mee te gaan vallen. De 125 cliënten met niet-aangeboren hersenletsel brengen één of meerdere dagdelen door bij Jan Ligthart. Gemiddeld zijn dat er vijftig per dag. Doordat de beide panden om de beurt op de schop gaan hoeft er geen grootscheepse verhuizing plaats te vinden. Veel activiteiten kunnen binnen het activiteitencentrum zelf opgevangen worden. Voor de rest zullen ze uitwijken naar het voormalige pand van Wijzer aan de Landstraat.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant