Afbeelding
Foto's

Brandweerpost Bussum wint Borsen-trofee

Politie

BUSSUM - De vrijwilligers van brandweerpost Bussum heeft afgelopen zaterdag de zogenoemde Borsen-troffee gewonnen op de jaarlijkse regionale brandweerwedstrijden van Brandweer Gooi en Vechtstreek.

De Bussumers moesten het in Nederhorst den Berg op nemen tegen zes andere brandweerposten. Er werd gestreden op twee banen. De Borsen-baan, een zogeheten '112-baan' met een groot incident en de Tempo-baan, met een ludiek karakter.

Gadegeslagen door officiële juryleden van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) lieten zij één voor één zien hoe zij een incident als dit aan zouden pakken. De brandweermensen worden beoordeeld op het zo snel mogelijk inschatten van de situatie en de beslissing wat te doen en in welke volgorde. Ook wordt er natuurlijk scherp gekeken naar de technisch uitvoering van dit 'aanvalsplan'.

Na een enerverende dag ging de Borsen-trofee dit jaar naar post Bussum. Laren werd tweede en Muiderberg legde beslag op de derde plaats. De Tempo-baan werd gewonnen door de ploeg van 's Graveland.





Uit de krant