Afbeelding

Dit weekend feest bij de Stichting Sportclub Gehandicapten

Mensen

BUSSUM / NAARDEN - Ze vieren dit weekend het vijftigjarig bestaan van de stichting op geheel eigen wijze. De twee afdelingen van de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland kiezen voor een sponsorzwemochtend om de felbegeerde onderwatercamera te kunnen aanschaffen. Op de manege wordt een tweedaags concours gehouden.

Dat de stichting al 50 jaar bestaat is best bijzonder. Ze maakt zich al die jaren al hard voor sportmogelijkheden voor kinderen en volwassenen met een beperking en is daarbij volledig aangewezen op de inzet van vrijwilligers. Op dit moment krijgen zo'n 79 kinderen en jongvolwassenen zwemles in de Lunet en bij de manege aan de Anne Franklaan in Bussum is het aantal ruiters met een beperking ongeveer twee keer zo groot.

Atie de Koo en Lisette Bakker zetten zich al jarenlang met hart en ziel in voor hun passie. Lisette doet dat op de manege en Atie bij de Lunet. Het grote verschil tussen de zwemafdeling en de ruiterafdeling is dat op de manege plek is voor ruiters met en zonder lichamelijke beperking. "Sport verbroedert letterlijk", vertelt Lisette over de interactie tussen de groepen ruiters. "Ik vind het echt fantastisch dat ze samen sporten en hoe makkelijk dat eigenlijk door elkaar heen loopt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant