Afbeelding

Het Ruime Sop sluit jubileumjaar af met gratis optreden in Spant!

Cultureel

BUSSUM - Shantykoor Het Ruime Sop pakt flink uit in haar jubileumjaar. Begin dit jaar organiseerde het koor, dat voornamelijk leden uit Bussum en Naarden heeft, een scholenproject, het eerste weekend van juni stond Bussum te schudden op haar grondvesten bij Deining in Bussum en zaterdag 9 oktober is er een groots optreden voor de senioren van Gooise Meren en omliggende gemeenten in Spant! Voorzitter Frans Roemen maakt het publiek vast warm voor het optreden.

Helemaal klaar voor het optreden?
"Ja, we zijn er twee maanden heel druk mee bezig geweest en afgelopen zondag hebben wij in Noordwijk in de hal van een bloembollenexportbedrijf een goede generale repetitie gehad. We konden daar ook goed ons decor opbouwen. Op dinsdag, onze vaste oefenavond, repeteren we nog een keer om de losse eindjes aan elkaar te knopen. Maar vocaal zit het wel goed hoor."

Wat is er zo bijzonder aan dit optreden?
"Allereerst dat het ons derde cadeau is aan de inwoners van Gooise Meren. We vonden het een leuk gebaar naar de samenleving om ons jubileumjaar op deze wijze te vieren. Voor het gratis optreden hebben we alle senioren uit de gemeente uitgenodigd. En voor wie niet zelf kan komen, hebben we vervoer geregeld. We hebben een bus en ook verzorgt Lions Naarden-Bussum een deel van het vervoer van de verzorgingstehuizen naar het Spant! en na het optreden wordt iedereen weer thuisgebracht."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant