Afbeelding

Kermis naar Veldweg, ondernemers zijn tegen

Algemeen

BUSSUM - De kermis staat volgend weekend op de Veldweg. De Ondernemers Vereniging Gooise Meren is hier zo ontstemd over dat ze er alles aan zal doen om dit te voorkomen.

Niet dat de OVGM hier veel aan kan doen. Het is aan de individuele ondernemers of concerns uit het Bussumse centrum om stappen te ondernemen tegen dit besluit. De OVGM wil hen daar wel in ondersteunen. De ondernemers vrezen onder andere rommel en rottigheid van de kermis en menen dat er onvoldoende toezicht is. 

De gemeente heeft de Veldweg als locatie aangewezen nu het parkeerterrein bij het gemeentehuis dicht is. Deze mededeling kwam afgelopen weekend voor ondernemersvereniging als een donderslag bij heldere hemel. Ze hadden herhaaldelijk aangegeven dat de kermis op de Veldweg voor hen niet acceptabel was.  

Het afsluiten van het plein bij het gemeentehuis heeft consequenties voor meerdere grotere bijeenkomsten. Niet alleen de kermis, ook Bussum op IJs en de intocht van Sinterklaas moeten uitwijken. OVGM liet gisteren ook al weten dat de Veldweg (achter boekhandel Los) wat betreft een deel van de ondernemers ook geen goede optie is voor Bussum op IJs.

Uit de krant