BFC 1 kleurt Blaauw

BUSSUM - In de eerste kraker van het seizoen heeft BFC 1 koploper Eemnes met een forse nederlaag huiswaarts gestuurd. Eindstand: 6-1. Op het eigen sportpark had de Bussumse hoofdmacht de nummer 1 van de ranglijst al binnen een half uur op een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand gezet.

Direct vanaf de aftrap zocht BFC de aanval en kon Eemnes geen enkele grip krijgen op het gevarieerde aanvalsspel van de Bussummers. Na een aantal goede mogelijkheden in de eerste tien minuten duurde het tot de veertiende minuut eer BFC op voorsprong kwam. Het was Bas Bijvoet die na een uitstekende aanval Olivier Blaauw vond die op fraaie wijze de Eemnesser doelman kansloos liet. Drie minuten later was het wederom de watervlugge Olivier Blaauw die op aangeven van grote broer Jurrien Blaauw zijn tweede van de middag binnenschoot. Na een half uur spelen was het Jurrien Blaauw zelf die met een strak schot van 35 meter voor 3-0 zorgde. De gasten uit Eemnes kregen geen enkele kans om tot een fatsoenlijke aanval te komen mede omdat BFC ook defensief een sterke wedstrijd speelde. De rust werd bereikt met een comfortabele 3-0 voorsprong.

De eerste tien minuten van het tweede bedrijf probeerde Eemnes toch wat terug te doen. Men kreeg ook een tweetal kansen maar beide keren redde doelman Ording bekwaam. Na deze fase pakte BFC de draad weer op en zag Tim Heijnen twee maal achter elkaar een inzet van de doellijn gehaald worden. De Bussummers bleven de betere partij en het was dan ook geen wonder dat het uitliep naar een 5-0 voorsprong. Beide keren was het wederom Olivier Blaauw die het net wist te vinden. Na de vijfde treffer stond BFC even niet op te letten en wist Eemnes tegen te scoren.

Het slotaccoord was voor Joeri Ebbelaar die de zesde goal voor zijn rekening nam. Tussendoor raakten de Bussummers nog tweemaal de paal en zag men een kopbal van Felix Brosschot via de onderkant van de lat het veld in stuiteren. Na negentig minuten stond er zo een klinkende 6-1 eindstand op het scorebord. Dat Olivier Blaauw met vier doelpunten man of the match werd was voor niemand een verrassing. De koploper uit Eemnes verloor niet alleen de wedstrijd maar zag ook nog eens één van hun spelers met een vervelende enkelbreuk van het veld gedragen worden. Vanaf deze plek wensen we de pechvogel een voorspoedig herstel toe.

Komende zaterdag gaat de hoofdmacht van BFC op bezoek bij het Hilversumse Wasmeer om daar te proberen zijn ongeslagen status vast te houden.