Afbeelding

Bewoners hebben problemen met hek tegen overlast

Buurt / wijk

BUSSUM - De bewoners van het Brediuskwartier die zich hebben verenigd in het actiecomité Vrienden van het Bredius zijn niet blij met de oplossingen van de gemeente om de overlast van hangjongeren tegen te gaan. Dit blijkt uit een brief waarin ze schrijven absoluut geen hek te willen om het veldje aan de Burgemeester 's Jacoblaan. Ze zijn ook bezig met een petitie om de gemeente op andere gedachten te krijgen.

De bewoners hebben recent aangekaart dat ze overlast ervaren van hangjongeren die onder andere herrie maken en troep achterlaten. "De gemeente heeft aan aanwonenden laten weten dat het plaatsen van een hek om de speelweide een oplossing kan zijn. Deze aanwonenden betalen het hek en willen het onderhoud verrichten. Maar dat is een oplossing waar wij als Vrienden van het Bredius bezwaar tegen willen maken. Het Brediuskwartier is beschermd dorpsgezicht. Dat dorpsgezicht moet worden beschermd door de gemeente."

De bewoners laten weten dat de gemeente een hek van 1.85 meter hoog wil plaatsen langs het groen aan het veld en ook vier bomen wil kappen. "Het plaatsen van hekken doet afbreuk aan de natuurlijke schoonheid van de speelweide. Wij zijn bereid mee te denken om de overlast tegen te gaan. Er bestaan alternatieve oplossingen. Hekken zullen een beperkt effect hebben en nieuwe vormen van vandalisme en vervuiling veroorzaken. Hooguit zullen de problemen een paar meter worden opgeschoven door de hekken."

Verder laten de Vrienden van Bredius weten dat men een petitie aan het voorbereiden is en verwacht met overweldigende steun van de bewoners de gemeente op andere gedachten te krijgen.

Uit de krant