SDO laat kaas van het brood eten

BUSSUM - Voetballend was het elftal een stuk beter, maar SDO heeft afgelopen weekend toch geen punten over kunnen houden aan het treffen met Silvolde. De Bussumers werden met 2-0 verslagen.

SDO speelde vooral voor rust goed. De achterhoede was sterk en aanvallend kregen de Bussumers al snel kansen. Sven Peereboom kreeg de eerste goede kans op een doelpunt, maar schoot op de paal. Een half uur later kwam Rick van der Velden alleen voor de keeper te staan, maar een achterhoedespeler kon alsnog voorkomen dat de Bussumer kon scoren. Tussendoor kreeg de tegenstander ook wat kansjes, maar echt groot gevaar bleef achterwege.

Na de rust werd er door twee ploegen nog amper gevoetbald. Er waren vooral veel tackles en daardoor veel gele kaarten en daarnaast zakte het tempo van het duel erg naar beneden. Al vroeg na rust kreeg SDO met een tegentreffer toch het deksel op de neus. Vlak daarna volgde een tweede treffer. SDO kreeg kansjes om wat terug te doen, maar kwam tekort.

SDO heeft na 4 duels nog slechts 4 punten behaald.

Tweede zege voor voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend goed gepresteerd tegen ex-hoofdklasser RKDEO. De Bussumers pakten na een sterke eerste helft een 3-0 zege.

De Bussumse voetbalsters waren al snel veel beter dan de tegenstander. Voor rust werd het al 2-0 door doelpunten van Silvia Woudenberg. Na de rust kreeg de tegenstander meer kansen, maar SDO kon de rust bewaren. Topscorer Jennifer Neef maakte de derde Bussumse treffer.