Knusse optredens in de woonkamer.
Knusse optredens in de woonkamer.

Maak van je huiskamer een poppodium

Cultureel

GOOISE MEREN - Lokale artiesten die gewoon in een woonkamer optreden: dat is in het kort het nieuwe huiskamerfestival genaamd 'Gluren bij de Buren' dat nu ook naar Gooise Meren komt. De organisatie is in handen van Silvia van Beusekom en Sylvia van Stuijvenberg.

Hoe komen jullie op dit idee?
"Het huiskamerfestival kent al edities in andere steden. Wij zingen samen in een koor waarmee we al meededen aan dit festival. Wij vonden dat zó leuk om te doen, dat we het ook naar Gooise Meren wilden brengen."

Stel dat ik mijn woonkamer ter beschikking wil stellen. Wat is dan precies de bedoeling?
"Je geeft je op en zegt hoeveel zitplekken je hebt. Je kunt ook meedoen als je een kleine woonkamer hebt. Even de tafel aan de kant, de mensen kunnen ook op een kleed zitten. Een act komt dan drie keer een half uur optreden. Wij zoeken welke act er in jouw woonkamer past. De optredens en locaties komen dan in een programmakrant zodat bezoekers een route kunnen uitstippelen. Hierbij willen we wel vijf woonkamers in Muiden omdat het anders te ver wordt voor mensen op de fiets. Je kunt als aanbieder van een ruimte ook aangeven als je liever iets niet hebt, zoals hardrock. Ook krijg je van de organisatie koffie, thee en koekjes om uit te delen.

"Hebben jullie al artiesten?
"Nog niet, maar wel veel enthousiaste reacties. We willen 50 acts van 30 minuten. We zoeken zangers, bandjes, dichters, dansers, cabaret, muzikanten, noem maar op. Iedereen die wil optreden, van smartlap tot kindertheater, is welkom."Wat kost dat allemaal?

Wanneer is het?
"Zondag 12 februari 2017 van 13.00 tot 18.00 uur."

Waar moet je je aanmelden?
"Via glurenbijdeburen.nl tot uiterlijk 10 november."

Uit de krant