Afbeelding

Vernieuwd Filmhuiscafé is geopend

Cultureel

BUSSUM - Het nieuwe café van Filmhuis Bussum is zondag officieel geopend. Directeur Janine Beulink is blij met het eindresultaat. "De verbouwing hadden we een aantal jaar terug al voorbereid. Vorig jaar zijn de entree, de kassa en de garderobe aangepakt. En nu dus het café. Bovendien hebben we nieuwe bioscoopstoelen", klinkt het trots.

Er is heel wat werk verzet. En dat was nodig ook, volgens Beulink. "Toen we hier begonnen in 2008 hadden we geen rekening gehouden met zo veel bezoekers. Bij de verbouwing hadden we dan ook een aantal wensen: het creëren van meer zitplaatsen in het café, het verbeteren van de akoestiek en een betere routing voor het personeel achter de bar. Hiervoor moest onder andere een grote dragende muur worden gesloopt."

Beulink werd zondag bedolven onder de complimenten en felicitaties. "Het was bijzonder feestelijk. Ik voelde mij bijna jarig", lacht ze. De opening werd gevierd met een vol programma. Zo was er onder andere een proeverij van taartjes. "De winnaar kunnen we in ons assortiment opnemen." Ook de biertjes, nu alleen nog op fles, konden blind worden geproefd en er waren doorlopend korte films te zien. Zo konden de nieuwe stoelen ook direct getest worden. Kinderen mochten filmposters maken met behulp van de kunstenaars van Artes. "Dat is heel goed bevallen en dus zal die samenwerking zeker een vervolg krijgen."

Uit de krant