Afbeelding

AZC Laren op losse schroeven, bestuurders 'verwonderd'

Algemeen

BUSSUM - Er worden vooralsnog geen vluchtelingen meer gehuisvest op AZC Laren. Dat heeft het COA laten weten aan de burgemeesters van de streek. Daarmee wordt het nog maar de vraag of er echt een asielzoekerscentrum van de grond komt op het complex. 

Er wordt rond september meer bekend over de toekomst van AZC Laren. Dan wordt er samen gesproken over het de vluchtelingenopvang voor het hele land geregeld gaat worden. 

Burgemeesters erg verrast
De burgemeesters reageren erg verrast op de stap van het COA. "We zijn op zijn zachtst gezegd verwonderd als regio dat dit nu gebeurd. We hebben ons zo hard gemaakt voor de opvang hier en bestuurlijk onze nek uitgestoken", zo laten ze weten. "We hebben het idee dat er nu alleen op korte termijn wordt nagedacht over een oplossing voor het vluchtelingenprobleem."

De burgemeesters laten weten nu al te gaan praten met het COA om te onderzoeken hoe het nu verder moet met AZC Laren en haar 60 bewoners. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Logo
Afbeelding
Drie GDP-moties bij behandeling Jaarstukken 2021 Jelmer Kruijt kan bijna juichen; na drie jaar krijgt vlag-motie eindelijk steun Politiek 30 jun, 08:00
Afbeelding
Overval op Nettorama Bussum Politie 29 jun, 20:04
Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief