Afbeelding

Beter staatje met waardevolle bomen

Algemeen

GOOISE MEREN - Alle bomen van de gemeente gaan geanalyseerd worden. Er wordt gekeken naar waardevolle bomen. Dat laat de gemeente weten. 

Er wordt dus gekeken naar bomen met een bepaalde waarde. Het kan gaan om eeuwenoude bomen, maar ook bomen met een verhaal. Een voorbeeld: Bussum plantte afgelopen jaar bomen om het opheffen van de gemeente te markeren. Deze bomen worden als waardevol bestempeld. 

Aan de hand van het staatje van waardevolle bomen kunnen deze bomen met meer aandacht onderhouden worden. Daarnaast geeft het staatje een handvat voor het toekennen van een eventuele kapvergunning. 

De gemeente heeft al een staatje met waardevolle bomen van Naarden en Bussum, dat werd enkele jaren geleden gemaakt. Er wordt nu gekeken of daar Naarder of Bussumer bomen aan toegevoegd moeten worden en ook de bomen van de rest van de gemeente worden bekeken. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Logo
Afbeelding
Drie GDP-moties bij behandeling Jaarstukken 2021 Jelmer Kruijt kan bijna juichen; na drie jaar krijgt vlag-motie eindelijk steun Politiek 30 jun, 08:00
Afbeelding
Overval op Nettorama Bussum Politie 29 jun, 20:04
Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief