Afbeelding

Rust weer teruggekeerd voor 't Mouwtje

Algemeen

BUSSUM - Na enkele weken van vervelende bezoekjes van plunderaars keert de rust terug voor kinderboerderij 't Mouwtje. "Het gaat de laatste weken steeds beter. We hebben geen overlast meer", zegt beheerder Roselinde Hom van De Gooise Ark.

Het gaat ook een stuk beter met de Naardense kinderboerderij De Pluimgraaf waar eveneens problemen waren met plunderaars de afgelopen weken.

Vaak raak
Het was de afgelopen meerdere keren raak: de plunderaars kwamen langs om alles overhoop te halen, spullen te slopen en bovenal de beesten op stang te jagen. "Het gebeurde echt te vaak. We werden er ook moedeloos van. Het leverde ons elke keer weer veel schade op en de beesten raakten er erg gestrest van."

De beheerder trok aan de bel toen het steeds vaker raak was. "We vroegen ons vooral af waarom we zo geplaagd werden door de plunderaars. Het moest gewoon stoppen."

Camera's geplaatst
Nu keert de rust dus terug op de kinderboerderijen. De beheerder heeft nu meerdere camera's geplaatst om te voorkomen dat de plunderaars weer terugkeren. "We hebben de afgelopen weken rond ons Bussumse complex al camera's opgehangen, nu volgt ook Naarden. Het moet helaas wel, maar we merken wel dat het werkt. We hebben geen last meer gehad van ongewenste bezoekjes. Mocht er nu onverhoopt toch nog wat gebeuren dan hebben we de daders goed op beeld staan en kunnen we er ook wat mee", vertelt Hom.

Buurtbewoners helpen
Vlak nadat de beheerder van 't Mouwtje en De Pluimgraaf aan de bel trok, schoten vele buurtbewoners vanzelf al te hulp. "We hebben echt een paar boze mensen gehad die het maar niet konden begrijpen dat we zo lastiggevallen werden door dat groepje onverlaten. Mensen hebben ons aangeboden om vaker langs de kinderboerderij te lopen om een oogje in het zeil te houden en dat deden ze ook. Daar zijn we de mensen heel erg dankbaar voor. Dat moet ook zeker geholpen hebben."

Uit de krant