Afbeelding

Raadsvragen over geharrewar rond Emmaschool

Politiek

BUSSUM - Er worden volgende maand raadsvragen gesteld over het geharrewar rond de Emmaschool. De vragen komen van de GOP. 

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente van de Raad van State beter onderzoek moet gaan doen naar het kabaal dat de Emmaschool gaat opleveren voor buurtbewoners aan de Graaf Florislaan. Het punt was één van de bezwaren van buurtbewoners tegen de komst van de school naar hun straat. Pas nadat dat onderzoek wordt afgerond, en vervolgens wordt goedgekeurd, mag er verbouwd gaan worden voor de komst van de school.

Volgens de GOP kent het hele Emmaschool-proces tot nu toe alleen maar verliezers. "Kinderen en ouders blijven langer in onzekerheid, omwonenden moesten naar de rechter om te zorgen dat er naar hen geluisterd werd en de gemeente krijgt een flinke tik op de vingers en moet een deel van het werk over doen", zo stelt de GOP. 

Meerdere vragen
De GOP hoopt nu dat er snel meer bekend wordt over hoe lang het nu nog gaat duren voordat de Emmaschool het schoolgebouw kan gaan betrekken. Daarnaast vraagt men hoe de gemeente aan de slag gaat met alle knelpunten rond het plan en hoe de buurtbewoners meer betrokken worden. 

Uit de krant