Afbeelding

Alleen een wonder kan HCAW nog aan play-offs helpen

Sport

BUSSUM - Er moet wel een groot wonder voor gebeuren, maar de honkballers van HCAW hebben nog een kansje om vanaf volgende week mee te doen aan de play-offs van de hoofdklasse. De Bussumers spelen vanaf vandaag hun laatste 'normale' reeks duels en moeten een achterstand van zes punten goedmaken op de nummer 4.

Alleen als HCAW naast morgen ook zaterdag en zondag het lager geklasseerde DSS weet te verslaan heeft het een goede kans om de play-offs nog te halen. Daar staat wel tegenover dat concurrent Kinheim, dat momenteel met zes punten voorsprong een plek boven HCAW staat, geen enkel punt mag pakken tegen het lager geklasseerde Glaskoning Twins. Alleen dan kan HCAW de achterstand dus goedmaken.

HCAW heeft een voordeel: de duels van deze week kunnen de Bussumers, als er zelf gewonnen wordt, alleen maar een goed resultaat opleveren. Mocht concurrent Kinheim wel gewoon doen wat het moet doen en Glaskoning Twins verslaan, dan stelt HCAW hoe dan ook plaats 5 van het klassement zeker.

Dat levert dan wel geen play-offs op, maar geeft HCAW wel een paar voordelen als het straks van start gaat met de play-downs voor klassebehoud. De Bussumse honkbalhoofdklasser gaat dan van start met zes punten, meer dan de rest van de tegenstanders, en kan daarmee al na het eerste weekend van de play-downs deelname aan de hoofdklasse van volgend jaar zeker stellen.

Uit de krant