Afbeelding

Vooralsnog geen vuurwerkloze zones

Politiek

GOOISE MEREN - Er komen komende oudejaarsnacht nog geen vuurwerkloze zones. Dat voornemen heeft het gemeentebestuur.

Het gemeentebestuur heeft de afgelopen maanden gekeken naar de voor- en nadelen van het aan banden leggen van het afsteken van vuurwerk door burgers, maar alles blijft vooralsnog hetzelfde.

Er wordt gesproken over het beperken van het afsteken van vuurwerk vanwege de overlast dat dat elk jaar weer geeft. De gemeente kende de afgelopen jaren dan wel geen grote problemen door vuurwerk, maar er was veel schade aan onder meer afvalbakken, brievenbussen en bushokjes. Er was een hoop zwerfafval en dan waren er ook nog eens heel wat klachten over vuurwerkoverlast: het afgelopen jaar voor de hele gemeente 264 stuks, waarvan meer dan de helft alleen al van Bussumers. Het gaat vooral om overlast van harde knallen. De klachten waren een half jaar geleden voor de gemeenteraad reden om het vuurwerk afsteken eens onder de loep te nemen.

Er werd gedacht aan vuurwerkloze zones, zoals enkele andere Nederlandse gemeenten eveneens al hebben. Maar het gemeentebestuur van Gooise Meren laat dat plan dus nog even varen. De voornaamste reden: het werkt maar deels. "Het aanwijzen van vuurwerkvrije zones is niet het middel om kwaadwillend gedrag tegen te gaan", zo laat het gemeentebestuur aan de raad weten. Daarnaast zou er teveel gehandhaafd moeten worden.

Lees morgen meer in de krant.

Uit de krant