Afbeelding

Raad van State veegt Muider KNSF-plan van tafel

Algemeen

GOOISE MEREN - De Raad van State heeft vandaag het bestemmingsplan voor de bouw op het KNSF-complex van tafel geveegd. De rechters achten het bezwaar van de Stichting Erfgoed Kruitpad Muiden gegrond. 

Die stapte al eerder naar de Raad van State. Volgens de stichting klopt er geen hout van het bewuste bestemmingsplan voor de bouw. De Raad van State onderstreept enkele van de 26 bezwaren van de stichting, voldoende om bestemmingsplan af te keuren. De bezwaarmakers vonden onder meer dat de planmakers te weinig rekening hebben gehouden met de cultuurhistorische waarde van de KNSF-grond en dat niet goed aangetoond is dat bebouwen van het terrein echt nodig is. 

De gemeente laat desgevraagd weten op de hoogte te zijn van de uitspraak van de Raad van State, maar kan er nog niet inhoudelijk op reageren. "We gaan de uitspraak eerst goed bestuderen en vervolgens onderzoeken welke gevolgen deze uitspraak precies heeft."

KNSF
Het KNSF-terrein in Muiden is het grondgebied van voormalige kruitfabriek daar. Er moeten 1500 huizen komen, maar daar wordt al jaren over gepraat. Sterker nog: de ruzie hieromheen zorgde bijna voor een faillissement van de toenmalige gemeente Muiden. In aanloop naar de fusie van Gooise Meren hadden Bussum en Naarden grote twijfels over de gevolgen van het geruzie rondom het bouwplan en daarmee samenhangende financiële gevolgen. 

Uit de krant