Afbeelding

Budget voor promotie Gooise Meren omlaag

Toerisme

GOOISE MEREN - Bakken met geld uitgeven om de gemeente te promoten. Dat kan wel wat minder in tijden van bezuinigen. Dat stelt de gemeenteraad. Afgelopen week bleek het grootste deel van de raad het eens om het budget te verlagen van 200.000 naar 160.000 euro.

De motie van van CDA en D66 om het budget te verlagen kon op steun rekenen. Zo vonden ook GroenLinks en de GOP dit een goed idee. VVD steunt het voorstel van haar coalitiegenoten, ook al was de eigen wethouder hier minder blij mee. Portefeuillehouder Miriam van Meerten had liever wel de volledige 2 ton aan dit doel uitgegeven. Zij gaf aan met pijn in het hart het budget te verlagen. 

Voor Hart voor Bussum ging de verlaging niet ver genoeg. Fractievoorzitter Marieke Munneke Smeets had het liefst gezien dat het gehele promotiebudget ingetrokken zou worden. Haar beredenering was dat de gemeente zich in tijden van bezuinigingen bezig moet houden met haar kerntaken en niet met promotie. HvB wilde bovendien weten wat er als is bereikt met het uitgegeven geld. De wethouder zei hierop dat ze met een promotieplan zou komen. 

Uit de krant