Woonzorgcentrum Florisberg van Amaris Zorggroep huist momenteel in klooster Mariënburg.
Woonzorgcentrum Florisberg van Amaris Zorggroep huist momenteel in klooster Mariënburg.

Amaris Zorggroep: 'Bussumse en Naarder woonzorgcentra op orde'

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - Bewoners van de Bussumse en Naarder woonzorgcentra van Amaris Zorggroep hoeven geen zorgen te hebben over de kwaliteit van de geleverde zorg. Dat laat een woordvoerder van Amaris Zorggroep weten nadat gisteravond bleek dat de zorggroep voorkomt op de lijst met zwakke verpleeghuizen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Amaris Zorggroep wordt 'veroordeeld' na een bezoek aan slechts één van de woonzorgcentra van de groep, het Amersfoortse De Amerhorst. Daar werd geconstateerd dat het over het algemeen goed gaat, maar dat het ook beter kan. "We hebben na dat bezoek een verbeterplan opgesteld en doorgevoerd", vertelt een woordvoerder. Dat Amaris Zorggroep alsnog op de 'zwarte lijst' staat, en dat dat woonzorgcentrum nog onder toezicht staat, heeft de zorggroep dan ook verrast.

De Bussumse en Naarder woonzorgcentra doen het dus gewoon goed, zo stelt Amaris Zorggroep. "Deze woonzorgcentra hebben geen bezoek gehad van de inspectie", zo vertelt een woordvoerder. "We zijn als Amaris zelfs geselecteerd om deel te nemen aan het overheidsprogramma 'Waardigheid en Trots' en te werken aan 'Best Practice zorginstelling'. Dat zegt heel veel."

Ook Nusantara komt voor
Naast Amaris Zorggroep prijkt ook de naam van Nusantara op de lijst van de inspectie. Nusantara beheert onder meer woonzorgcentrum Patria aan de Ceintuurbaan. Nusantara valt onder de laagste categorie. Dat is de categorie met woonzorgcentra waar eerst toezicht was, maar waar dat toezichttracject nu is afgesloten en alles weer goed gaat.

Uit de krant