De vriendinnengroep is boos en teleurgesteld. Foto: NH.
De vriendinnengroep is boos en teleurgesteld. Foto: NH.

Bussumse studentes kunnen vakantie vergeten

Algemeen

BUSSUM - Ze hadden er een jaar hard voor gewerkt. Het vriendinnengroepje van Annemijn de Klerk en Julia Peters uit Bussum had een vakantie geboekt via HomeAway.nl. De vriendinnen zouden vakantie gaan vieren in een modern appartement onder de rook van Barcelona. Maar vakantie en geld gingen in rook op. Een week geleden hoorden ze dat de vakantie geannuleerd moest worden wegens ziekte van de eigenaar.

De twee vriendinnen vertelden hun verhaal aan NH en hebben inmiddels ook aangifte gedaan.

Het teleurstellende bericht kwam via de zoon van de eigenaar. En de meiden voelden direct al nattigheid. Julia: "Daarna kregen we nog een mailtje dat we het geld wel terug zouden krijgen, maar dat dat weken of maanden zou duren. In diezelfde mail zei hij ook dat we geen contact meer met hem konden opnemen, omdat hij terugging naar zijn geboorteland."

Toen drong het tot ze door dat ze echt waren opgelicht. De vriendinnen, allemaal studentes, namen contact op met Home Away, maar kregen daar ook een teleurstelling te verwerken. De organisatie gaf aan niets voor hen te kunnen doen. Via de Telegraaf meldde Home Away dat ze recht hebben op 800 euro zogenaamde basis huurgarantie. Een schijntje vergeleken met 2600 euro die ze betaalden voor de week vakantie. Ze gaan er dan ook niet mee akkoord. Hun spaargeld is weg en in de week voor vertrek krijgen ze het ook niet bij elkaar verdiend. De vliegtickets hebben ze nog wel en ook is er een optie op een ander appartement. Maar dat moet wel gewoon betaald worden. "Anders wordt het kamperen op het strand", grapt Julia. En vervolgens serieus: "We kunnen pas weer op vakantie als we het geld van Home Away terugkrijgen."

Uit de krant