Afbeelding

Veel meer klachten over verkeer rond Koekoeklaan

Algemeen

BUSSUM - Bewoners aan en rond de Koekoeklaan hebben veel meer klachten over het verkeer door hun buurt. Afgelopen week meldde de gemeente dat er nog te vaak te hard gereden wordt op de Koekoeklaan, maar volgens buurtbewoners gaat het verder dan dat.

Buurtbewoners beamen dat er elke dag wel veel te hard gereden wordt over de Koekoeklaan, maar andere straten hebben eveneens last van het probleem. "Het verkeer over alle straten van de buurt gaat veel te hard", laat een van de buurtbewoners weten.

Andere regels eveneens genegeerd
Het verkeer negeert eveneens andere verkeersregels. Autobestuurders negeren met regelmaat borden met eenrichtingsverkeer en voorrangsregels. Daarnaast wordt er vaak afval op straat gesmeten, wordt erover bloemperken heen gereden en wordt er te vaak foutgeparkeerd.

Gemeente moet problemen aanpakken
Enkele bewoners stellen het probleem al vaker hebben aangekaart, maar nog zonder succes. De buurt hoopt dat de gemeente de problemen aan gaat pakken. Er moeten maatregelen genomen worden. Eén van de buurtbewoners stelt al enkele jaren te opperen om een flitspaal te plaatsen om hardrijders een halt toe te roepen.

Uit de krant