Foto: Brandweer Gooi en Vechtstreek
Foto: Brandweer Gooi en Vechtstreek

Nieuw oefencentrum op Crailo definitief van de baan

BUSSUM –  Een nieuw regionaal oefencentrum op Crailo is definitief van de baan. Vandaag maakte Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek bekend af te zien van de voorgenomen aankoop van een gedeelte van Crailo.

Deelname van de Veiligheidsregio Utrecht was voor de Gooi en Vechtstreek een must. Met hun steun was het permanente oefencentrum voor hulpverleningsdiensten financieel haalbaar.

Brug
De onderhandelingen tussen de veiligheidsregio's, die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden, zijn op niets uitgelopen. De gestelde aanvullende voorwaarden waren een brug te ver, waardoor de Gooi en Vechtstreek besloot af te zien van de aankoop van de grond.

Woningbouw
Samen met Noord-Holland gaat de veiligheidsregio nu kijken hoe zij verdergaan met het tijdelijke oefencentrum. Sinds een aantal jaar wordt een locatie ten noordwesten van de laan 'Gebed zonder End' gehuurd van de provincie. Dit is een tijdelijke locatie, want hier is woningbouw gepland.

Nieuw plan
De komende periode gaan de twee partijen weer om de tafel zitten om de toekomst van het huidige oefencentrum te bespreken. Na de zomer komt de veiligheidsregio met een nieuw plan.

Meer berichten