Afbeelding

Burgers: besparen op bestuur, zorg met rust laten

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente mag wat burgers betreft de komende jaren besparen op bestuurszaken. De zorg moet absoluut met rust gelaten worden. Dat valt de concluderen aan de hand van resultaten van het burgerpanel. 

Het besparen op bestuurszaken, zoals kosten van de gemeenteraad en het gemeentebestuur, werd verreweg het meest genoemd. Burgers menen eveneens dat de gemeente de komende jaren bespaard mag worden op zaken als kunst en cultuur, onderhoudszaken zoals wegonderhoud en zaken als sport. De zorg moet volgens de meeste burgers dus met rust gelaten worden. Hetzelfde geld voor veiligheid, handhaving en toezicht, jeugd en onderwijs, natuur en milieu en welzijn.

Gemeente mag meer geld vragen voor bepaalde zaken
Burgers werd eveneens een aantal zaken voorgelegd waar de gemeente meer geld mee zou kunnen verdienen. Volgens de deelnemers mag de gemeente onder andere meer geld vragen voor een huwelijksvoltrekking en het huren van een trouwlocatie, de kwijtschelding van de hondenbelasting mag worden afgeschaft en de toeristenbelasting zou omhoog mogen. 

De resultaten van de enquête van het burgerpanel worden gebruikt bij het maken van de begroting. 

Uit de krant