Afbeelding

Nog geen 'plan b' voor Emmaschool

Algemeen

BUSSUM - De gemeente heeft nog geen 'plan b' voor het geval de Raad van State een stokje steekt voor het vertrek van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan. Dat vertelde wethouder Boland afgelopen week aan de gemeenteraad.

Er loopt nog steeds een proces over de Emmaschool. Buurtbewoners vrezen verkeers- en parkeerproblemen, maar vooral ook overlast door het kabaal dat de school en de schooljeugd maakt. De Raad van State moet nog een oordeel vellen over de bezwaren, maar een bestaat een kans dat de rechters de bezwaren van de buurt gegrond verklaren. Enkele weken geleden, toen de zaak werd behandeld, bleek er draagvlak voor de bezwaren van de buurt. Wat er gaat gebeuren moet over enkele weken bekend worden.

De gemeente erkent nog geen plannen te hebben voor hoe het straks verder moet als de Raad van State het vertrek van de Emmaschool tegengaat. "We hebben nog steeds het volste vertrouwen dat het wel goed komt", stelt wethouder Boland. "Pas als de plannen straks noodgedwongen geannuleerd worden, gaan we bedenken hoe het verder moet."

Uit de krant