Afbeelding

De Thai Noodle Soep van Trev

Algemeen

BUSSUM - De Wereld BBQ komt er weer aan.  

Als opwarmertje voor de barbecue plaatst de krant elke week het verhaal van een van de deelnemers. Met het recept kun je vervolgens zelf aan de slag. Deze week: de Thai Noodle Soep van Trev.

Het recept 

Ingrediënten

* 1 x ui
* 1 x Paksoi
* 1 x groentebouillon
* ½ liter kokosmelk
* 400 gram Garnalen (niet gekookt)
* Groene currypasta
* Laos
* 2 stengels Sereh
* Paar blaadjes koriander
* Gedroogd citroenblad
* 400 gram Champignons
* Dikke Noodles Snelkook

Bereiding

Zet een ruime pan water met 2 ½ liter water op en voeg zodra het water kookt de groentebouillon, gekneusde sereh stengels, 5 blaadjes gedroogd citroenblad.

Snijd de ui en blokjes. Snijd de stengel van de paksoi en snijd deze klein. Rol het blad op en snijd het vervolgens heel fijn. Het blad kan, zodra het gesneden is, toegevoegd worden aan de groentebouillon. Snijd alle champignons in plakjes en voeg deze ook direct aan de groentebouillon toe.

Doe in een grote wok een scheut olie en bak op half vuur 2 eetlepels groene currypasta samen met de gesneden ui en paksoistengels ongeveer 3 minuten aan. Voeg de garnalen toe en bak deze mee tot ze juiste kleur hebben. Voeg de kokosmelk toe en een eetlepel Laos en roer het door elkaar.

Voeg de totale inhoud van de wok toe aan de bouillon en roer het door elkaar. Breng op smaak met zout.

Kook de noodles in een aparte pan tot ze gaar zijn. Spoel ze daarna af met koud water. Snijd de noodles klein (is prettiger eten met een lepe) en voeg een beetje olie en naar smaak zout toe.

Doe in een mooie kom de noodles, voeg de soep toe en die als topping een paar blaadjes koriander op de soep. Eet smakelijk.

Uit de krant