Voetbalsters SDO zetten goede stap naar klassebehoud

BUSSUM - Met een zwaarbevochten zege tegen Kadoelen hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend een grote stap gezet naar klassebehoud. De Bussumse vrouwen wonnen het heenduel op de velden van de Amsterdamse club met 0-1 en hebben daardoor komend weekend aan een punt genoeg.

SDO had veel last van zenuwen en had de eerste fase van het duel genoeg problemen. Pas halverwege de eerste helft werd het spel beter en kregen de Bussumers een paar goede kansen. De grootste kansen waren voor aanvalsters Tanja van Gog en Jennifer Neef. Laatstgenoemde had de grootste kans op een goal, maar haar schot belandde tegen het houtwerk. Vlak voor rust kwam SDO op voorsprong: met een strafschop kon Tanja van Gog de score voor de Bussumers openen.

Na de rust was het spel van twee kanten erg zwak. De twee teams hadden vooral veel problemen door de warmte. SDO bleef beter, maar vergat door te drukken. Aan de andere kant mocht het van geluk spreken dat keepster Leona van Taetenhoven nog een paar aanvallen van Kadoelen kon stoppen.

Komend weekend wacht de spannende return.