Afbeelding

Praat mee over parkeerregels in Gooise Meren

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren houdt een zogenoemd 'gemeentegesprek' over het parkeren. Het doel is dat alle parkeerregels in de verschillende kernen logisch, praktisch en fair worden.

Nu de nieuwe gemeente Gooise Meren is opgericht, moet het parkeerbeleid ook worden geharmoniseerd. Dat betekent niet dat in iedere kern het parkeerbeleid hetzelfde hoeft te worden. Maar binnen de nieuwe gemeente moeten in vergelijkbare situaties wel vergelijkbare regels gelden. Dat is nu niet het geval. De gemeente wil daarom dat het parkeerbeleid wordt aangepast. 

De gemeente wil hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van inwoners en ondernemers in de gemeente. Iedereen is welkom om aan dit gesprek mee te doen op dinsdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis aan de Brinklaan in Bussum. De avond is vooral van belang voor diegenen die wonen of werken in één van de gebieden in de gemeente waar sprake is van betaald parkeren, parkeren voor vergunninghouders of een zogenaamde 'blauwe zone' (parkeerschijfzone). Aanmelden kan via: parkeren@gooisemeren.nl

Uit de krant