De bewoners kregen ook de kans om hun ervaringen te delen.
De bewoners kregen ook de kans om hun ervaringen te delen.

Pop-up BuurTent vraagt aandacht voor inbraakpreventie

Politie

BUSSUM - De eerste pop-up BuurTent met medewerkers van de gemeente, Slachtofferhulp, een slotenadviseur en de wijkagent stond gisteren in het Brediuskwartier. Bewoners konden er terecht met al hun vragen over inbraakpreventie en buurtpreventieteams. "Een goed initiatief", vindt wijkagent Bart Weijermans.

In het Bredius zijn er vanaf 2015 opvallend veel (auto-)inbraken en woninginsluipingen geweest. Reden om daar de eerste pop-uptent van Bussum neer te zetten. Omwonenden die zich meldden wilden vooral weten hoe ze een inbraak kunnen voorkomen en waarom er nou juist in hun buurt zo veel ingebroken wordt. Slechts een enkeling had zelf een inbraak meegemaakt. Inmiddels is hun huis zo goed beveiligd dat niemand daar meer in komt.

Insluipingen
Volgens de wijkagent is het aantal (auto-)inbraken in het Bredius niet echt hoger dan in de rest van Bussum. "Het aantal schommelt altijd. In 2014 hadden we een relatief rustig jaar in deze wijk met weinig inbraken, 2015 was juist een 'topjaar'." In de eerste maanden van 2016 was er ook al een aantal incidenten. Neem de inbreker met de schop en drie insluipingen via een openstaande achterdeur binnen één maand. Weijermans: "De buurt kenmerkt zich door een grote sociale cohesie, mensen zijn oplettend en dat zou de kans op inbraken moeten verkleinen. Maar te veel mensen denken nog steeds dat het hen niet overkomt."

Uit de krant