De nieuwe gebouwen, gezien vanaf de kant van het spoor.
De nieuwe gebouwen, gezien vanaf de kant van het spoor.

Parkeerplan Bensdorp zo goed als klaar

Algemeen

BUSSUM - De herontwikkeling van de voormalige cacao-fabriek Bensdorp lijkt op rolletjes te lopen. Zo is er interesse van horecaondernemers en worden er al gesprekken gevoerd met potentiële huurders. Ook wordt hard gewerkt om de laatste hobbel te nemen; het realiseren van voldoende parkeerplekken

De blijde boodschap werd gisteren verkondigd tijdens een presentatie op het gemeentehuis. De meeste tijd werd besteed aan het toelichten van het parkeerplan. De parkeerplekken zijn op verschillende plekken onder en rondom het nieuw te bouwen complex gepland. In eerste instantie waren er 170 ingetekend, maar er moesten er nog 51 bij van de raad. Die komen deels (22 plekken) op het geitenweitje en nog eens 22 auto's kunnen geparkeerd worden op het terrein achter de Koperen Kraan. De rest komt langs de Spiegelstraat. Voor het geitenweitje wordt nog gekeken of er van de 22 plekken 8 elders in de wijk kunnen worden verplaatst. Met name de 22 plekken op die locatie roepen nogal wat weerstand op. 

Volgens de gemeente is het huidige parkeerplan prima en kan het ook rekenen op steun van onder meer de Vrienden van het Spieghel. "Met 221 parkeerplekken voldoen we aan de norm die destijds nog door de Bussumse gemeenteraad is opgelegd. Een ruime norm", volgens de projectleider. 

Huurders
De plannen krijgen nu ook steeds meer invulling. Horecaondernemers en organisaties uit de culturele sector (zoals Corpus Acrobatis) zouden al interesse hebben in een plek in de oude Bros-fabriek. Gesprekken hierover zijn gaande, laat de gemeente weten. 

Uit de krant