Afbeelding

Fusietraject 1.1 miljoen duurder dan begroot

Algemeen

GOOISE MEREN - Het fusietraject is 1.1 miljoen euro duurder uitgevallen dan begroot. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die de VVD stelde over de kosten en investeringen van de nieuwe gemeente. De kosten vallen hoger uit doordat veel ambtenaren gebruik hebben gemaakt van het sociaal plan.

De uiteindelijke kosten van het gehele fusietraject (voorbereiding en effecten sociaal plan) zijn € 1,1 miljoen hoger dan het oorspronkelijk geraamde bedrag van ruim 12 miljoen en worden geheel veroorzaakt door het succes van het sociaal plan. Daardoor zijn meer medewerkers met een regeling, geheel of gedeeltelijk vertrokken.

Volgens de gemeente heeft dit ook een positief effect. "De nieuwe organisatie kon starten zonder boventalligen en met ruimte om knelpunten als gevolg van de plaatsing op te lossen. Dit betekent ook dat de financiële situatie voor de komende jaren is gevrijwaard van lasten vanuit de fusie. Alle overige fusiegerelateerde werkzaamheden zijn wel binnen de geraamde budgetten uitgevoerd."

Uit de krant