Afbeelding

'Snelheid van 60 km per uur past prima op Franse Kampweg'

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren wil niet de grenzen van de bebouwde kom verplaatsen om de Franse Kampweg tot een 50 kilometerweg te maken. Dit blijkt uit beantwoording van vragen die GroenLinks stelde over de weg.

Het bewonerscomité van de Hilversumse Meent pleit voor verlaging van de snelheid op de Franse Kampweg. Met name het stuk tussen de verkeerslichten en de rotonde met de Hilversumse Meent zou omlaag moeten. Dit kan als de drie gemeenten, Wijdemeren, Hilversum en Gooise Meren, bereid zijn hun bebouwdekomgrenzen te verplaatsen.

De gemeente vindt dat 60 km per uur prima past bij dit stuk weg met de diverse fiets- en autokruisingen. "Een komgrens markeert de bebouwde kom waar aan weerszijden van de weg huizen staan. Hier is totaal geen sprake van een bebouwde kom en daarom is het verplaatsen van de komgrens niet geloofwaardig. De bijbehorende snelheid van 50 km per uur zou ook niet geloofwaardig zijn."

De gemeente meent zelfs dat het percentage verkeer dat zich aan de maximumsnelheid zal houden, daardoor erg laag zal zijn. "De maatregel zal geen enkel effect sorteren ten opzichte van de huidige 60 km/uur, maar slechts leiden tot veel discussie en onvrede." 

De weg is nu een provinciale weg en in beheer en onderhoud bij de provincie. De provincie heeft een grote onderhoudsmaatregel in voorbereiding waarbij de oversteken beter worden vormgegeven (met middeneilanden). 

Uit de krant