Afbeelding

Marieke Koopman wil barokmuziek bij jongeren brengen

Cultureel

BUSSUM - Marieke Koopman studeerde af als opvoeddeskundige, maar ging al snel daarna een andere richting op. Inmiddels heeft de 32-jarige theatermaakster al twee kindervoorstellingen gemaakt, waarin ze zelf ook meespeelt. Het zijn projecten waarin ze samenwerkt met haar beroemde vader Ton Koopman. Volgende week spelen ze twee voorstellingen van het stuk 'Caecilia' in de Bussumse Koepelkerk.

Al tijdens haar studie pedagogiek wist ze dat ze niet haar leven ging wijden aan onderzoek. "Ik ben echt een theatermens, geen onderzoeker", legt ze uit. Ze meldde zich daarom na haar afstuderen aan bij Theaterschool De Trap, een hoog aangeschreven opleidingsinstituut in Amsterdam.

Toch trok alleen spelen haar niet aan. Ze specialiseerde zich in theatermaken. "Ik ben te eigenwijs om alleen maar te spelen, ik wil ook theatermaken." Het werd theater waarbij ze vooral wil bewerkstelligen dat kinderen op een leuke manier kennismaken met muziek. Een uitkomst die achteraf wellicht voor de hand ligt met een studie pedagogiek, haar opleiding aan de theaterschool en uiteraard haar jeugd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant