Afbeelding

Bussumers verbinden tijdens wereldbarbecue

Algemeen

BUSSUM - Het thema van de derde editie van de wereldbarbecue aanstaande zondag is 'Groeten en ontmoeten'. Net als voorgaande jaren is het de bedoeling dat mensen afkomstig uit verschillende culturen - Bussum telt er minstens honderd - elkaar ontmoeten en dat er verbinding ontstaat.

De Bussumse Ilse Valkenburg zit in het organisatieteam en is onder meer verantwoordelijk voor het werven en coördineren van de vrijwilligers en het maken van een kunstwerk dat moet bijdragen aan interactie. Want je kunt wel al die culturen bij elkaar brengen, het betekent niet automatisch dat er ook gesprekken op gang komen.

Uit ervaring blijkt dat veel mensen toch met hun eigen familie of vrienden op het grasveld aan De Ruijterlaan 'De Groene Long' blijven zitten. En dat is dus niet de bedoeling. Valkenburg: "We willen dat mensen juist met elkaar in gesprek gaan." Speciaal daarvoor maakte ze een kunstwerk. Daaraan gekoppeld gaat een clubje vrijwilligers, waaronder een aantal aanwezige wethouders, gewapend met paarse paraplu's op zoek naar mensen met een verschillende culturele achtergrond.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant