Afbeelding

HCAW plaatsje hoger na twee zeges

Sport

BUSSUM - Met twee zeges hebben de honkballers van HCAW goede zaken gedaan. De Bussumers klommen een plaatsje omhoog op het klassement door het gepromoveerde Glaskoning Twins donderdag (9-12) en zondag (2-1) te verslaan. Alleen zaterdag (4-3) werd er verloren. 

Afgelopen donderdag startte HCAW sterk en kon het al snel weglopen. De tegenstander kwam echter nog goed terug, waardoor het duel nog even spannend werd. HCAW kon de voorsprong toch over de streep trekken. 

Tegenstander komt nu wel terug
Zaterdag kon HCAW weer al vroeg op een voorsprong komen, maar nu kon de tegenstander de achterstand wel goedmaken: slechts twee slagbeurten nadat HCAW op voorsprong kwam, zette de tegenstander de stand op 4-2. HCAW kon nog een puntje scoren, maar dat was onvoldoende om een ommekeer te forceren. 

HCAW houdt het spannend
Een dag later duurde het even voordat HCAW op voorsprong kwam. Na 4 slagbeurten konden de Bussumers één keer scoren, twee slagbeurten later nog een keer. De tegenstander scoorde een puntje tegen en maakte het nog even spannend. HCAW-reliever Tim Niekerk gaf de krappe Bussumse voorsprong echter niet meer uit handen.

HCAW treft komende week haar laatste tegenstander van de eerste helft van het honkbaljaar. De Bussumers spelen dan tegen DSS dat laatste staat. Donderdag en zaterdag komt de tegenstander naar Bussum, zondag gaat HCAW naar Haarlem. 

Uit de krant