Afbeelding

'Ga snel aan de slag met verbeteren Franse Kampweg'

Algemeen

BUSSUM - Het verbeteren van de Franse Kampweg (N236) duurt veel te lang. Dat stelt GroenLinks, dat deze week vragen stelt over de plannen aan de gemeenteraad. Er moet volgens de raadsleden meer vaart worden gemaakt.

Er wordt al veel langer gesproken over het verbeteren van de weg. De weg zou veiliger gemaakt moeten worden, met name vanwege de ongelukken van de afgelopen jaren. Het werk aan de weg zou eerst komend najaar starten, maar werd al opgeschoven tot volgend jaar.

GroenLinks meent dat er nog te veel onduidelijkheden zijn over de te nemen maatregelen en over de termijn waarop die uitgevoerd gaan worden. De coalitiepartij vindt dat het allemaal niet snel genoeg gaat. Ook zou de provincie slechts gehoor geven aan een paar kleine wensen van de gemeente en dit op de lange termijn schuiven. Onacceptabel, vindt GroenLinks. "Hierdoor blijven op deze weg gevaarlijke situaties ontstaan."

Gemeentegrenzen
Wat het allemaal lastiger maakt is dat het betreffende stuk weg drie gemeenten doorkruist: Gooise Meren, Wijdemeren en Hilversum. Er moet daardoor veel afgestemd worden. Eerder al bepleitte het Bewonerscomité N236 voor verlaging van de snelheid tussen de rotonde met de Hilversumse Meentweg en de T-splitsing met de Bussummergrindweg. Er mag nu nog 60 kilometer gereden worden.

Uit de krant