Afbeelding

Geen maatregelen tegen verkeersdrukte rond school

Algemeen

BUSSUM - De gemeente gaat geen maatregelen nemen tegen de verkeersdrukte rond het Willem de Zwijger College. Dat laat het gemeentebestuur weten na vragen van Hart voor Bussum. 

Hart van Bussum trok afgelopen maand aan de bel over de verkeersdrukte rond de school. Volgens hen zorgt het voor steeds meer ongemakken. 

Het komt volgens Hart voor Bussum met regelmaat voor dat schooljeugd met de fiets of de scooter over de stoep heen gaat. Het gebeurt dan dat voetgangers worden aangereden. De gemeente plaatste twee jaar geleden plantenbakken op de stoep om de problemen op te lossen, maar nu keren de problemen weer terug. 

School moet jeugd aanspreken op gedrag
De gemeente erkent dat het voor de eerste lesuren erg druk kan worden rond de school, maar gaat dus geen maatregelen nemen. Volgens de gemeente moet de school de problemen gaan aanpakken door de schooljeugd onder meer aan te spreken op hun gedrag. 

Gemeente: verkeer valt mee
De gemeente stelt verder dat het wel meevalt met de verkeersdrukte rond de school. De buurt werd enkele jaren geheel aangepakt en veranderd tot een 30 km/h-zone en dat heeft er volgens de gemeente voor gezorgd dat de verkeersdrukte juist afnam. 

Uit de krant