Slecht slot voor voetballers BFC

BUSSUM - Vooral doordat er vele kansen om zeep werden geholpen en echte vechtlust ontbrak hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend verloren van het lagergeklasseerde Waterwijk: 2-1. De Bussumers konden geen potten breken.

BFC startte nog wel voortvarend en kreeg de eerste fase van het duel enkele goede kansen om de score te openen. Daarna zakten de Bussumers weg en maakte de ploeg meer fouten. Toch bleef BFC de beste kansen houden om voor rust op voorsprong te kunnen komen, maar doelpunten bleven achterwege.

Na de rust kwam BFC wel op voorsprong: topscorer Tjerk Posthuma kon de eerste de beste aanval doeltreffend afronden. De Almeerse tegenstander maakte echter al snel een tegentreffer. Daarna zakte BFC verder en verder weg. Ondanks het soms slechte spel van de Bussumers kreeg men toch voldoende kansen, maar deze werden om zeep geholpen. Vlak voor de slotfase counterde de tegenstander naar een voorsprong. BFC kreeg nog een paar grote kansen om alsnog met een goed resultaat van het veld af te stappen, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte.

Na de nederlaag van afgelopen weekend staat BFC op plaats 5 van het klassement. Volgend jaar stappen de Bussumers over naar het zaterdagvoetbal. Daar zou het hoe dan ook al als vierdeklasser starten, waardoor de Bussumers de afgelopen weken al voor spek en bonen speelden.