Afbeelding

GooiTV op bezoek bij de krant

Algemeen

Vanwege de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek bracht GooiTV een bezoek aan Enter Media, uitgever van het BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws. Ruud Bochardt sprak met hoofdredacteur André Verheul over de prijs en de rol van de drie kranten in de nieuwe gemeente Gooise Meren.

De Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek werd vorige maand aan de redactie van de drie kranten toegekend voor de serie 'Op weg naar de nieuwe gemeente', waarin eind vorig jaar werd afgeteld naar de nieuwe gemeente Gooise Meren. De apolitieke aanpak van dit onderwerp en de gekozen vormgeving noemde de jury 'sterk en verfrissend'.

Drie titels
Bochardt wilde weten waarom de drie kranten niet samengaan in één GooiseMerenNieuws. Verheul legde uit dat de kranten beter bij de belevingswereld van de lezer aansluiten als het drie aparte titels blijven, hoewel er alleen al vanwege het gemeentelijke nieuws veel overlap is. "Ik sluit niets uit. We worstelen zelf ook nog wel eens met de vraag wat nu het beste is", zo voegde hij nog toe.

Geheim
Over de prijs zei de krantenmaker: "Het onderwerp gemeentefusie is eigenlijk maar saai, tegelijk is het ook een historisch moment. We hebben gedacht: hoe moeten we dat aanpakken? We hebben besloten dat niet binnen de bestaande kaders te doen, maar het blad leeg te maken, er origineel tegenaan te kijken en in te denken hoe de lezer het graag zou willen zien. Zo kom je op nieuwe ideeën en dat werd gewaardeerd. Ik denk dat dat ons geheim is."

Het gehele programma, met ook een terugblik op enkele politieke hoogtepunten, is hier te zien.

Uit de krant